luni, 20 octombrie 2014

Nota ISJ BN,despre CAEN 2015

       Se aprobă
                                                                                                     SUBSECRETAR DE STAT
          Liliana PREOTEASA
                


Către Inspectoratul Școlar Județean/Inspectoratul Școlar al Municipiului București
            În atenţia d-nei/d-lui inspector școlar general
                              d-nei/d-lui inspector cu activitatea educativă


            Vă înaintăm Formularul de aplicație pentru CAEN 2015 și Fișa de evaluare a proiectelor propuse pentru CAEN. Vă rugăm să diseminați informația în toate unitățile de învățământ din județ/Municipiul Bucuresti.
            Pentru derularea în bune condiții a procesului de selecție a proiectelor care urmează să fie transmise comisiei naționale de evaluare, inspectorul educativ trebuie să constituie o comisie județeană/a Municipiului București de evaluare a proiectelor propuse (toate proiectele care nu îndeplinesc criteliile de eligibilitate vor fi eliminate). Vă rugăm să atrageți atenția coordonatorilor de proiecte asupra următoarelor aspecte:
- Respectarea prevederilor Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare, aprobat prin OMECTS nr. 3035/2012.
- Atât formularul de aplicație, cât și Fișa de evaluare conțin o serie de precizări, necesar a fi citite înainte de completarea Formularului.
- Conform deciziei conducerii MEN, proiectele cu taxă vor fi eliminate din concurs.
- Formularul de aplicație trebuie semnat de coordonatorul proiectului, directorul instituției și vizat de inspectorul educativ. Pentru Palatul Național al Copiilor, formularul de aplicație este semnat de coordonatorul proiectului și de directorul de secție și vizat de directorul general.
- Regulamentul concursului (unde este cazul) trebuie semnat de coordonatorul proiectului și directorul insitituției și aprobat de inspectorul școlar general. Pentru Palatul Național al Copiilor, regulamentul este semnat de coordonatorul proiectului, directorul de secție și aprobat de directorul general.
- Raportul ediției anterioare trebuie semnate de coordonatorul proiectului, directorul insitituției și inspectorul educativ.  Rapoartele trebuie să se bazeze pe participarea directă a inspectorului sau a unei persoane delegate în acest scop. Pentru Palatul Național al Copiilor, raportul este semnat de coordonatorul proiectului, directorul de secție și directorul general. Conform regulamentului, inspectorul educativ are sarcina de  participa personal sau de a delega cadre didactice care să participe direct la proiectele înscrise în CAEN, pentru evaluarea activității și pentru verificarea corespondenței cu proiectul inițial.
Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene se va întocmi pe baza propunerilor transmise de ISJ/ISMB (listă semnată de inspectorul școlar general, scanată și trimisă pe adresa de e-mail catalina.chendea@gmail.com) și a înscrierii proiectelor în formularul google.docs care va fi transmis pe e-mail inspectorilor educativi.

Director General
Mihaela Tania IRIMIA

Director
       Eugen STOICA 
Ins

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu