sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Saptamana Educatiei Globale

SĂPTĂMÂNA EDUCAŢIEI GLOBALE 2013

16-24 noiembrie 2013

TEMA: Adoptă un stil de viaţă durabil!
PROPUNĂTOR: Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei
COORDONATOR LOCAL: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bistriţa-Năsăud

SCOP: pregătirea elevilor pentru integrarea în societatea actuală şi pentru rezolvarea problemelor cetăţeniei globale: respect pentru diversitate si abilităti de comunicare interculturală, întreprinderea de actiuni care sa facă lumea mai echitabila si durabilă, responsabilitate pentru actiunile proprii.
  • Derulare: 16-24 noiembrie, cu prelungire până în ianuarie 2014 dacă este cazul
Evaluare: 24-30 noiembrie
CATEGORII DE ACTIVITĂŢI :
  1. Dezbateri, sesiuni de comunicări, work-shp-uri, mese rotunde.
  2. Concursuri (proiecte, cultură generală, prezentări ppt, eseuri).
  3. Expoziţii de produse ale elevilor.
  4. Derularea de activităţi în parteneriate cu autorităţi locale, asociaţii, ONG-uri, specialişti în diferite domenii).
  5. Derularea de activităţi de voluntariat, colectare de diferite produse.
  6. Activităţi de promovare a stilului de viaţă sănătos : alimentaţie echilibrată, gestionarea timpului liber, gestionarea durabilă a resurselor).
7.      MODALITĂŢI DE EVALUARE: chestionare de conţinut şi satisfacţie (şi interpretarea rezultatelor), portofolii, fişe de activitate, blog, pagină de face-book, articole în revista şcolii, site-ul şcolii, presa locală.
MONITORIZARE:
  • la nivel unităţii de învăţământ următoarele persoane pot efectua activităţi de monitorizare: consilier educativ, responsabilul comisiei diriginţilor, responsabil comisie CEAC, director, director adjunct;
  • la nivelul ISJ BN: inspector educaţie permanentă, inspector de sector, inspector şcolar general şi inspector general adjunct.
  • Instrument de monitorizare: fişa de monitorizare 2013, disponibilă pe pagina de consiliere şi activităţi educative www.isjbn.ro

Va rog sa derulati activitatile la clasa,urmand ca dupa aceea sa-mi comunicati activitatea ,ca sa o pot trece in registrul de activitati educative si sa pot raporta la inspectorat !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu