marți, 8 octombrie 2013

Comunicari

 Consfatuirile Consilierilor Educativi,de la ISJ,din  data de 4 octombrie 2013

-Proiectul Cupola(CAEJ) ramane acelasi;
-Activitatile educative ce se iau in considerare,sunt cele inscrise in CAEN,CAERI,CAEJ si cel pe care-l realizam in scoala( CAES);Detalii gasiti aici:http://www.isjbn.ro/index.php?id=53
-Pana vineri,11 octombrie,proiectele de anul trecut trebuie depuse la ISJ pentru avizare.Ele trebuie sa contina dovezi ale activitatilor de anul trecut;
-In cazul excursiilor scolare,nu mai e nevoie sa realizam un proiect(ca acum 5 ani).Trebuie doar sa avem un chestionar de evaluare(adresat copiilor si care demonstreaza scopul excursiei),pe care-l depunem la portofoliul excursiei,impreuna cu formularul  de excursii -ce trebuie avizat cu cinci zile inainte.
-Atentie la evaluare,deoarece s-a constatat o lipsa de implicare a instrumentelor de evaluare,acesta fiind un proces de reglare!
-CSE-fac parte sefii pe clase ai elevilor si nu se mai organizeaza alegeri.Poate fi un criteriu de selectie al elevilor merituosi;
-Activitatile extrascolare sunt obligatorii!! Ele sunt parte a educatiei,a procesului de invatare,(diseminare si evaluare),cartea de vizita a scolii si puntea de legatura cu comunitatea.In consecinta,ele vor fi semnate in condica o data pe luna si vor fi planificate si monitorizate calitativ si coerent.Dirigintii pot avea o planificare comuna(pe nivel de clase sau nu),incurajandu-se astfel,munca in echipa!Pentru a facilita semnarea activitatilor extrascolare lunar,am decis cu domnul director sa avem o condica speciala pentru activitatile extrascolare,pentru o monitorizare mai buna.Activitatile extrascolare au loc dupa programul scolar!
-Atentie:proiectul nu inseamna activitate extrascolara!!
-Se semneaza 1 ora de Consiliere individuala cu parintii pe saptamana!
-Daca decidem sa concepem un proiect,sa fim atenti la conceperea lui.Detalii gasim aici:http://www.isjbn.ro/index.php?id=53
Idei :prevenirea incendiilor,de prim-ajutor,proiecte de mediu,in limbi straine,de dezvoltare personala,etc.
-ISJ a semnat parteneriate cu Politia Romana,Primarii,asa ca noi nu mai avem nevoie de acestesemnaturi.E suficient un proces verbal care justifica activitatile si partenerii.
_Raman importante activitatile extrascolare cu care deja ne-am familiarizat:
  -SEG(Saptamana Educatiei Globale)
 -Saptamana Solidaritatii
-Festivalul National al Sanselor Tale(18-24 noiembrie)
-Sa stii mai multe,sa fii mai bun!,etc
-Atentie!Patrulele scolare se refera la elevii de gimnaziu,si trebuie sa contina o lista de 10 elevi,mixta, elevi care vor participa impreuna cu profesorul coordonator la activitati privind educatia rutiera si educatia pentru viata!!
-Profesorii de bilologie din scoala vor trebui sa se ocupe de un grup ECO,care va participa la activitati pe teme de ecologie!
Va doresc succes !!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu